Lungmetrajul "Nuntă în Basarabia", selectat la Montreal World Film Festival

vineri, 6 august 2010

Lungmetrajul
Foto: Facebook/ Nunta in Basarabia

Filmul Nuntă în Basarabia în regia lui Nap Toader, coproducţie România, Republica Moldova şi Luxembourg, a fost selectat să participe la prestigiosul Montreal World Film Festival în cadrul secţiunii Focus on World Cinema, se anunţă pe site-ul oficial al lungmetrajului.

Festivalul de la Montreal va avea loc între 26 august şi 6 septembrie, iar prin selecţia de filme din peste 70 de ţări se constituie într-unul dintre cele mai importante evenimente cinematografice din America de Nord.


Comedia a primit premiul special al juriului la Festivalul "Black Nights" de la Tallinn, în decembrie 2009.  "Nuntă în Basarabia" este un film care transmite un puternic mesaj de toleranţă şi speranţă şi care a ajutat să fie înţeleasă realitatea unei regiuni puţin cunoscute, Basarabia, un univers care celebrează umanitatea şi bucuria de a trăi, a spus cunoscutul producător rus Alexander Rodniansky, preşedintele juriului competiţiei oficiale EurAsia la gala de premiere a festivalului, relatează REALITATEA.NET

Nuntă în Basarabia este o comedie romantică - povestea unor tineri, el bucureştean, ea din Chişinău, proaspăt căsătoriţi, care decid să facă nuntă, în speranţa că vor scoate banii necesari avansului pentru o locuinţă. Comedia a fost filmată în iulie 2008 în Chişinău şi a fost lansat în primăvara anului 2010.

Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: