Anatol Stati intră în topul celor mai bogați businessmani din CSI cu 500 milioane dolari SUA

vineri, 6 august 2010

Anatol Stati intră în topul celor mai bogați businessmani din CSI cu 500 milioane dolari SUA
Foto: delo.ua

Agenţia de presă rusă "Dela" a publicat astăzi, 6 august 2010, topul Celor mai bogaţi oameni din Comunitatea Statelor Independente. În acest rating au intrat reprezentanţi din 6 ţări, printre care şi Moldova. Conform evaluării "Dela", cel mai bogat moldovean este Anatol Stati, care deţine o avere de circa 500 milioane dolari SUA.

Celelalte state aflate în clasamentul realizat de "Dela" sunt Rusia, Kazahstan, Ucraina, Belorusia, Georgia, Moldova ocupând poziţia a şasea.

Vezi aici top 10 cei mai bogaţi oameni din Moldova, conform evaluării DELA.


În Rusia cel mai bogat om de afaceri este Vladimir Lisin ce deţine o avere de 15,8 miliarde de dolari SUA, conform Forbes. Renat Ahmetov este cel mai bogat ucrainean, având 17,8 miliarde de dolari, conform evaluării Korrespondent şi 5,2 miliarde, conform Forbes. În Georgia cel mai avut businessman este Bidzina Ivanishvili, care după evaluarea the Georgian Times deţine 8 miliarde de dolari SUA, iar conform Forbes, acesta are doar 4,8 miliarde de dolari SUA. Vladimir Kim, cu o avere de 3,7 miliarde de dolari americani, conform evaluării Forbes, este cel mai bogat om din Kazahstan. Vladimir Peftiev, cu miliardul său de dolari, este desemnat de "Dela" drept cel mai avut om din Belorusia.

Cea mai credibilă informație cu privire la evaluarea averii celor mai bogați oameni din Republica Moldova este considerată cea realizată de VIP Magazin. "Dela" consideră însă că cifrele prezentate de mass-media moldovenească nu sunt certe, fiind mai mult bazate pe zvonuri. Cei mai bogaţi moldoveni de obicei sunt implicaţi în afaceri în diverse domenii, averea acestora suprapunându-se adeseori cu capitalul afacerilor. "Dela" presupune că din acest motiv oamenii de afaceri din Moldova nu intră sub incidenţa evaluării Wprost, care realizează topul celor mai bogaţi oameni din Rusia şi Ucraina.

Amintim că pe 19 iulie curent agenţia de presă rusă Rosbalt a publicat un top al celor mai bogaţi oameni din Moldova, în care apar Gabriel Stati (cu o avere de 2,5 miliarde de dolari) Vladimir Plahotniuc (2 miliarde de dolari) şi Vlad Filat (1,2 miliarde de dolari). Patru zile mai târziu, pe 23 iulie 2010, portalul informațional-analitic AVA a făcut un clasament al celor mai bogați oameni din Republica Moldova, după frecvenţa apariţiei în mass-media şi gradul de influenţă asupra deciziilor politice. În top 10 se află Anatol Stati, Nicolae Ciornâi, Gabriel Stati, Vladimir Plahotniuc, Ion Sturza, Vlad Filat, Veaceslav Platon, Mitropolitul Vladimir, Ilan Șor şi Oleg Voronin.

sursa: Unimedia

0 Comments: