Ghimpu asigură: În urma alegerilor, la putere vor rămâne partidele care astăzi guvernează Republica Moldova

duminică, 1 august 2010

Ghimpu asigură: În urma alegerilor, la putere vor rămâne partidele care astăzi guvernează Republica Moldova
Foto: adevarul.ro

"Măsurile politice şi nu cele economice sunt în stare să aducă Republicii Moldova o creştere economică", consideră preşedintele interimar al Republicii Moldova, Mihai Ghimpu. El a declarat în cadrul unui interviu pentru Radio România că, în urma alegerilor parlamentare, "la putere vor rămâne partidele care astăzi guvernează Republica Moldova şi care creează condiţii pentru dezvoltarea economiei Republicii Moldova".


Mai mult, Mihai Ghimpu este de părerea că anume aflarea Alianţei pentru Integrare Europeană la putere este un factor esenţial în atragerea investitorilor: "În perioada de când se află la putere Alianţa pentru Integrare Europeană s-au convins şi toţi cei care au fost la noi, condiţiile sunt foarte favorabile pentru investiţii. Noi acum încercăm să convingem investitorii că la viitoarele alegeri vor rămâne la putere partidele care au format Alianţa pentru Integrare Europeană şi investitorii trebuie să aibă toată încrederea că perspectiva Republicii Moldova este una europeană."

Totodată,potrivit lui Ghimpu, un obstacol pentru prosperitatea europenă a Republicii Moldova este şi nesoluţionarea conflictului transnistrean."Fără retragerea trupelor şi muniţiilor Federţiei Ruse de pe teritoriul Republicii Moldova, nu va exista o înţelegere şi colaborare între Est şi Vest, ci o cedare a Occidentului în faţa Federaţiei Ruse pe seama intereselor de securitate şi de prosperitate europeană a Republicii", susţine preşedintele în exerciţiu.

În ceea ce ţine de ţara vecină, România, Mihai Ghimpu a declarat că cei mai bineveniţi investitori sunt cei "care au investit în economia României sau firmele din România şi marile corporaţii care se află, la fel,în Romania, pentru că ele au şi avantajul limbii, al apropierii geografice, al expertizei".

În context, preşedintele interimar a menţionat că relaţia cu România nu poate fi comparată cu nicio altă relaţie bilaterală din cadrul Uniunii Europene, Moldova şi România neputând fi separate definitiv, nici de graniţa temporară a spaţiului Shengen.

"Noi nu vedem integrarea Romnâniei şi Spaţiul Schengen ca pe un element de separare, dimpotrivă, ca unul care, prin puterea exemplului, obligă şi mai mult Republica Moldova la reforme prin care să se apropie mai repede şi mai eficient de Uniunea Europeană", a concluzionat Mihai Ghimpu.


Sursa: UNIMEDIA cu referire la Blogul Stelei Popa


0 Comments: