Preşedintele Grupului Băncii Mondiale Zoellick vine în Moldova să discute despre dezvoltare şi impactul crizei

vineri, 6 august 2010

Preşedintele Grupului Băncii Mondiale Zoellick vine în Moldova să discute despre dezvoltare şi impactul crizei
Foto: ljatimes.com

În Moldova, în perioada 11 – 12 august, Preşedintele Grupului Băncii Mondiale Robert B. Zoellick va vizia Moldova pentru a se întâlni cu cabinetul de Miniștri, ambasadori, reprezentanți ai societății civile şi şefi ai agenţiilor donatoare. “Sunt în așteptarea unor discuții cu privire la măsurile pe care le-a întreprins Guvernul Republicii Moldova în vederea depăşirii impactului crizei economice şi reorientării economiei spre integrarea europeană, și rolul Băncii în realizarea progreselor în contextul obiectivelor trasate”, a declarat Zoellick.


"Moldova promovează reforme pentru a stabiliza, redresa şi asigura creșterea economică, în acelaşi timp acordând o atenție deosebită protecției persoanelor vulnerabile. La acest capitol au fost înregistrate progrese substanțiale odată cu implementarea amplă a noului sistem de asistenţă socială bazat pe venituri. Însă, inundaţiile devastatoare care au lovit Republica Moldova în această vară au ridicat noi provocări sociale şi economice,” a subliniat Zoellick.

Venirea preşedintelui Grupului Băncii Mondiale în Moldova face parte dintr-un şir de vizite pe care acesta le va întreprinde în perioada 9-13 august în Europa. Bulgaria şi Letonia sunt celelalte două ţări în care Zoellick va merge să discute aspecte ce ţin de dezvoltare şi impactul crizei economice mondiale.
 
UNIMEDIA menţionează că Grupul Băncii Mondiale este format din Banca Internaţională pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare, care oferă membrilor finanţare, alte servicii financiare şi de analiză, de consolidare a capacităţilor şi servicii tehnice; Asociaţia  Internaţională pentru Dezvoltare, care oferă împrumuturi fără dobândă şi granturi pentru ţările sărace; Corporaţia Financiară Internațională, care face investiţii în capital şi împrumuturi, garanţii şi servicii de consultanţă afacerilor din sectorul privat în ţările în curs de dezvoltare; şi agenţia de asigurare a riscurilor politice din cadrul Grupului Băncii - Agenţia de Garantare Multilaterală a Investiţiilor.

sursa: Unimedia

0 Comments: