Onişcenco: Rusia va încerca să negocieze calitatea vinului moldovenesc cu oamenii de afaceri şi nu cu Guvernul

luni, 2 august 2010

Onişcenco: Rusia va încerca să negocieze calitatea vinului moldovenesc cu oamenii de afaceri şi nu cu Guvernul
Foto: publika.md

Rusia nu va introduce embargo total pentru vinurile moldoveneşti, dar va încerca să rezolve problema calităţii acestuia direct cu producătorii şi oamenii de afaceri, fără a apela la autorităţi. "Nu mai credem în capacitatea Guvernului de la Chişinău de a controla calitatea vinului produs, de aceea vom negocia direct cu oamenii de afaceri, a declarat şeful "Rospotrebnadzor", Ghenadie Onişcenco pentru Interfax.


El a mai adăugat că nu a găsit nimic interesant în documentul prezentat la 30 iulie curent, prin intermediul ambasadorului Republicii Moldova la Moscova. "Documentul nu conţine propuneri concrete sau idei productive şi demonstrează nedorinţa autorităţilor de a pătrunde într o problemă dificilă", a mai spus Onişcenco.

Şeful Serviciului Sanitar a menţionat că Rusia va încerca "să aibă o colaborare mai productivă cu elita şi bussinessul moldovenesc, care nu fac parte din Guvern", adăugând că livrarea loturilor de vin din Moldova continuă, dar numai printr un punct vamal.

UNIMEDIA precizează că la 17 iulie, Onişcenco a declarat că va introduce embargo total pentru vinurile moldoveneşti, dacă în două săptămâni nu vor fi întreprinse măsuri urgente pentru îmbunătăţirea calităţii acestora. La 28 iulie, Rusia a iniţiat procedura de reexportare a celor circa un milion de litri de vin moldovenesc, pe motiv că în conţinutul acestuia a fost depistat un nivel înalt de dibutilftalat.


Sursa: UNIMEDIA cu referire la interfax.ru


0 Comments: