Familia jurnalistului Vardanean speră la ajutorul Europei, din moment ce Moldova şi Rusia nu întreprind nimic

duminică, 1 august 2010

Familia jurnalistului Vardanean speră la ajutorul Europei, din moment ce Moldova şi Rusia nu întreprind nimic
Foto: courtesy foto

Tamara Shagoyan, mama jurnalistului deţinut la Tiraspol Ernest Vardanean, a adresat miercuri o nouă scrisoare mai multor organizaţii internaţionale şi pentru apărarea drepturilor omului exprimându-şi îngrijorarea în legărură cu starea sănătăţii fiului său.

Ea spune că lui Ernest Vardanean nu i se acordă îngrijirea medicală necesară şi că cele 4 luni de detenţie la securitatea transnistreană l-au adus într-o stare psihică critică.


Irina Vardanean este foarte îngrijorată de faptul că soţul ei ar putea să nu mai reziste psihic, dacă arestul va fi prelungit la şedinţa de judecată din 7 august.

"Ultima oară când ne-am văzut, se simţea foarte rău. Avea febră 38 şi tuse puternică. În plus, avea o tăietură foarte ciudată pe gât, ca de la cuţit", spune soţia jurnalistului.

Potrivit Irinei, timp de două luni Ernest Vardanean a fost deţinut singur în celulă, după care a fost transferat într-o cameră cu alţi 6 deţinuţi. Jurnalistul ar fi tot mai decepţionat de faptul că nici Moldova, nici Rusia nu este în stare să-l ajute. 

Soţia jurnalistului susţine că a avut speranţe ca problema soţului său va fi discutată şi în cadrul vizitei la Chişinău şi Tiraspol a viceministrului rus al afacerilor externe Grigori Karasin, dar a constatat că nici un comunicat oficial şi nici o ştire nu s a referit la cazul lui Ernest Vardanean,"în apărarea căruia s-au ridicat mai multe guverne occidentale, instituţii europene şi organizaţii pentru apărarea drepturilor omului şi a libertăţii presei."


UNIMEDIA precizează că la 7 august va avea loc următoarea şedinţă de judecată în cazul lui Vardanean, în cadrul căreia se va decide prelungirea sau suspendarea mandatului său de arest.


Sursa: UNIMEDIA cu referire la europalibera.org


0 Comments: