Un cascador moldovean uimeşte lumea, punându-şi viaţa în pericol

duminică, 1 august 2010

 Un cascador moldovean uimeşte lumea, punându-şi viaţa în pericol
Comentariu: Arvat in bazin cu 580 kg de cioburi
Foto: libertatea.ro

Arvat are 31 de ani şi este din Republica Moldova. De ceva timp însă locuieşte la Piatra Neamţ, acolo unde pune în practică orice nebunie. Dă adevărate spectacole în oraş, la care se strâng sute de oameni ca să-l vadă.

Arvat se gândeşte mereu că nu-i ajunge viaţa să facă toate nebuniile pe care le are în cap. Se antrenează de la 10 ani pentru năstruşniciile pe care le face, iar acum are o adevărată echipă care-l ajută să doboare recorduri.


Pe 6 martie, a stat trei ore într-un bazin cu 580 de kilograme de cioburi. În iunie, a stat pe zece lame de săbii timp de şapte ore. Săptămâna trecută, i-au trecut peste abdomen 50 de motociclete şi, ca lovitură finală, roata unei maşini 4X4, de o tonă şi 600 de kilograme.

Nu prea îi place să vorbească despre eşecuri. E peste firea lui să accepte ca în-tr-un spectacol să nu-i iasă o cascadorie. “Asta e o problemă pentru mine. Înseamnă că nu mă ţin de cuvânt. Bărbat e acela care se ţine de cuvânt. La mine nu ţine să mai încerc peste două luni. Acum sau deloc. Obligatoriu. Am eşuat până acum, dar numai la antrenamente“, povesteşte Arvat, care îşi întreţine familia cu banii pe care îi ia din demonstraţii.

Pe cât de palpitant este tot ce face în demonstraţii, viaţa lui de zi cu zi e cât se poate de calmă. Este proaspăt căsătorit şi are o fetiţă. Se trezeşte la ora 5.00, se roagă, apoi merge la antrenamente. Nimeni nu ştie unde au loc aceste pregătiri, pentru că nu-i place să-l observe cineva. “La antrenamente alerg desculţ. La aer curat, singur, singurel. Închei antrenamentul când oboseşte corpul. Nu-l forţez. Apoi mă întorc acasă şi mă joc cu fetiţa, ies cu prietenii, dintr-astea“, mărturiseşte Arvat.




0 Comments: