(FOTO) Cea mai scumpă maşina din lume va fi prezentată la un muzeu din California

joi, 5 august 2010

(FOTO) Cea mai scumpă maşina din lume va fi prezentată la un muzeu din California
Foto: automarket.ro

Un Bugatti Type 57SC Atlantic va fi prezentat la Muzeul Mullin din California. Acest model este primul dintr-o serie de trei şi a devenit cel mai scump automobil din lume după ce a fost vândut în 2010 contra unei sume de peste 30 de milioane de dolari.


Cea mai scumpă maşină din lume, un Bugatti 57SC Atlantic, va fi prezentată în cadrul Muzeului Mullin din California. Modelul din 1936 este deţinut de un colecţionar privat şi a fost vândut pentru o sumă între 30 şi 40 milioane de dolari la începutul acestui an. Exemplarul care va fi prezentat la Muzeul Mullin este unul din trei 57SC Atlantic construite şi unul dintre cele două exemplare despre care încă se ştie ceva. Modelul a fost cumpărat de Dr. Peter Williamson în 1971 contra sumei de 59.000 de dolari şi a câştigat premiul "Cea mai bună maşină a expoziţiei" la Concursul de Eleganţă de la Pebble Beach în 2003.

Apariţiile publice ale unui asemenea model sunt extrem de rare, iar prezenţa sa este apreciată în cadrul Muzeului Mullin datorită rarităţii acestui model. Modelul Bugatti 57SC Atlantic va fi prezent în cadrul muzeului începând cu 10 august. Muzeul Mullin şi-a deschis porţie în data de 15 aprilie şi se concentrează pe artă franţuzească şi automobile din anii 1920-1930.

Modelul 57SC Atlantic este derivat din prototipul Bugatti Aerolithe Electron Coupe. Conceptul respectiv a fost prezentat la Salonul Auto de la Paris din 1935 şi a generat o senzaţie în rândul vizitatorilor acestui salon de la acea vreme. Fiind primul exemplar din această serie, unele voci spun că modelul preia elemente direct de la conceptul Aerolithe Electron.





0 Comments: