Participarea moldovenilor la Jocurile Olimpice de la Singapore a costat circa 150 mii de dolari

joi, 5 august 2010

Participarea moldovenilor la Jocurile Olimpice de la Singapore a costat circa 150 mii de dolari
Foto: gov.md

21 de membri ai delegației Republicii Moldova vor pleca în ziua de 9 august la Singapore, pentru a participa la primele Jocuri Olimpice pentru Tineret. Din componenţa lotului moldovenesc, care va participa la această primă ediţie a JTO, fac parte 11 tineri sportivi. Ei vor evolua la 9 probe sportive: atletism, nataţie, tenis de masă, tir cu arcul, box, canoe, judo, taekwondo şi lupte feminine.


Pentru acest proiect, Comitetul Național Olimpic a cheltuit circa 92 de mii de dolari, iar premierul Vlad Filat a oferit membrilor echipei olimpice suma de cinci mii de dolari pentru cheltuieli de buzunar.

Preşedintele Comitetului Naţional Olimpic, Nicolae Juravschi, a menţionat că majoritatea membrilor echipei vor constitui nucleul delegaţiei moldoveneşti la Olimpiada de la Londra (2012). El a spus că, în premieră, numărul de probe la care participă sportivii moldoveni este atît de mare.

Prim-ministrul a înmânat, astăzi, 5 august, Drapelul de Stat al Republicii Moldova lui Vladislav Arventii, medaliat cu bronz la Campionatul Europei de la Sankt-Petersburg la proba taekwondo, desemnat port-drapel al echipei olimpice moldoveneşti. CNO a ţinut să menţioneze că echipamentul sportiv pentru atleţi a fost  achiziţionat de la agenţii economici autohtoni.

În scopul pregătirii sportivilor pentru Jocurile Olimpice de la Singapore, Ministerul Tineretului şi Sportului a alocat peste 600 mii de lei. MTS a înaintat Guvernului un proiect, potrivit căruia, sportivii moldoveni, care vor aduce în Moldova medalia de aur a JOT vor primi un premiu bănesc de 15 mii de euro, medalia de argint - 10 mii de euro şi, respectiv, 5 mii de euro pentru medalia de bronz. Guvernul nu s-a pronunţat deocamdată pe marginea acestui proiect.

UNIMEDIA precizează că prima ediţie a Jocurilor Olimpice pentru Tineret se va desfăşura la Singapore în perioada 14-26 august, 2010 cu participarea a 3.500 de sportivi din toată lumea, cu vîrste cuprinse între 14 şi 18 ani, care se vor întrece, după modelul Jocurilor Olimpice de vară, la 26 de discipline sportive. Competiţia are ediţii de vară şi de iarnă, care alternează la fiecare doi ani.


Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: