Două state de pe peninsula Arabică au anunţat că vor interzice unele funcţii ale Blackberry

luni, 2 august 2010

Două state de pe peninsula Arabică au anunţat că vor interzice unele funcţii ale Blackberry
Foto: UNIMEDIA

Două state de pe peninsula Arabică au anunţat că din 11 octombrie vor interzice câteva funcţii ale telefoanelor mobile Blackberry. Autorităţile au declarat că suspendarea are loc din motive de securitate şi va dura până când va fi găsită o soluţie, care să aducă serviciile BlackBerry la normele telecomunicaţiilor Emiratelor Arabe Unite.


Potrivit oficialilor Etisalat, serviciul de telecomunicare al Emiratelor Arabe Unite, din octombrie vor fi suspendate serviciile Blackberry de e-mail, navigare pe internet, mesajele scurte şi reţelele sociale.

Din luna august, în Arabia Saudită va fi interzisă doar expedierea mesajelor scurte. Motivul invocat este că Executivele ambelor state nu pot monitoriza aceste servicii accesate de pe Blackberry, din cauza datelor criptate, aflate în afara celor două state arabe.

Membrul consiliului Saudi Telecom, Abdulrahman Mazi, a declarat că speră că acest lucru este doar un fel de presiune asupra producătorul BlackBerry, Research In Motion, să ia măsuri pentru a furniza informaţii atunci când este nevoie.

Mai mult, oficialii specializaţi ai Emiratelor Arabe Unite au spus că lipsa conformităţii cu legile locale trezesc îngrijorări "judiciare, sociale",  dar şi în ceea ce ţine de "securitatea naţională".

Arabia Telecom are aproximativ 400 de mii de utilizatori Blackberry, în timp ce Arabia Saudită are în jur de 20.000 de utilizatori.

Sursa: PUBLIKA.MD


0 Comments: