Un adolescent din China și-a vândut un rinichi pentru a-și putea cumpăra un iPad 2

vineri, 3 iunie 2011

Un adolescent din China și-a vândut un rinichi pentru a-și putea cumpăra un iPad 2
Foto: hit.ro

Un adolescent din China si-a dorit atat de mult un iPad 2, incat si-a vandut un rinichi pentru pentru a-si putea cumpara acest gadget.


Baiatul, in varsta de 17 ani, pe nume Zheng, le-a povestit jurnalistilor ca isi dorea foarte mult sa isi achizitioneze o tableta Apple, insa nu avea bani. Astfel incat a inceput sa cerceteze internetul pentru a gasi o solutie. Pustiul a gasit “salvarea” intr-un anunt postat online, care oferea bani in schimbul donarii unui rinichi.

Zheng a contactat agentii si dupa o serie de negocieri a mers in Provincia Hunan, la un spital local, unde medicii de pe piata neagra i-au recoltat organul. A fost externat dupa trei zile si a plecat acasa cu suma de 3400 de dolari, din care si-a cumparat un iPad 2, un iPhone si un laptop.

I-a marturisit isprava mamei sale, care a mers imediat la politie pentru a raporta infractiunea. Autoritatile au sunat la numerele de telefon ale traficantilor de organe, insa telefoanele erau inchise, iar sansele de a le da de urma sunt extrem de mici.

Potrivit statisticilor oficiale, peste un milion de persoane din China au nevoie de transplanturi in fiecare an, dar mai putini de 10 000 reusesc sa primeasca organele. Prin urmare, piata neagra a organelor i-a amploare de la an la an.

Sursa: hit.ro


0 Comments: