Lazăr pune piciorul în prag: Nu voi face așa cum spune premierul

miercuri, 1 iunie 2011

Lazăr pune piciorul în prag: Nu voi face așa cum spune premierul
Colaj: UNIMEDIA

O nouă dispută politică între premierul Vlad Filat și ministrul economiei, Valeriu Lazăr, este pe cale să izbucnească. Ultimul nu este de acord cu propunerea prim-ministrului de a plafona salariile conducătorilor instituțiilor cu capital majoritar de stat. 

Valeriu Lazăr a declarat pentru PublikaTV că nu este o mișcare corectă. "Nu am pregătit un proiect de lege pentru plafonarea salariilor directorilor companiilor de stat şi nu am de gând s-o fac. Plafonarea nu este corectă", a declarat vice-prim-ministrul.

"Principiile guvernării corporative, pe care noi încercăm să le implementăm, sunt aceleaşi ca şi în sectorul privat.Un manager, dacă este bun, trebuie să aibă un salariu foarte bun, ca şi în sectorul privat, repet, competitiv cu domeniul în care activează", a mai punctat ministrul Economiei.


În luna martie, premierul Filat anunțat că s-a terminat cu salariile exagerate ale șefilor de întreprinderi de stat. "Executivul va veni cu un proiect de hotărâre care va reglementa această situație. Va urma o anumită plafonare. Țara este în criză, oamenii o duc greu și e foarte interesant că unii șefi ai întreprinderilor care prestează servicii și majorează tarife, nu sunt afectați de criză”, a explicat Filat în urmă cu câteva luni. Ulterior, acesta a anunțat în aprilie că cere din nou plafonarea salariilor persoanelor menționate.  

Subiectul "salariilor grase" ale directorilor întreprinderilor de stat a ajuns pe agenda publică după ce s-a aflat că salariul șefului ANRE poate ajunge la peste 30 mii lei.

Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: