Japonezii au recreat senzaţia tactilă a butoanelor pe un touchscreen

marți, 31 mai 2011

Japonezii au recreat senzaţia tactilă a butoanelor pe un touchscreen

Operatorul japonez de telecomunicatii KDDI a proiectat un smartphone care reproduce cu acuratete senzatie de atingere fizica a tastelor, desi acesta foloseste un touchscreen.


O modalitate noua de a interactiona cu diferite dispozitive o reprezinta folosirea degetelor pentru a lovi ecranul, a-l apasa si a-l atinge pentru a efectua diferite actiuni pe un ecran touchscreen. Problema acestei tehnologii este aceea ca ecranul nu poate da un raspuns utilizatorului, astfel ca acestia nu realizeaza daca au selectat sau nu aplicatia dorita. Desi unele dispozitive vibreaza la atingere, acestea nu se pot compara cu apasarea propriu-zisa a unei taste.

Noua functie de apasare este realizata cu ajutorul unei functii de vibratie si al unui senzor de presiune dintr-un panou haptic sensibil la atingere. Atunci cand utilizatorii scriu mesaje pe acest telefon, acestia vor avea senzatia ca au apasat butoane reale. KDDI sustine ca senzatia este una asemanatoare celei de deplasare a butoanelor, iar cu cat atingerea este mai puternica, cu atat sentimentul va fi mai puternic.

Sursa: ziarmm.ro 

 


0 Comments: