Personalităţile lumii cer legalizarea drogurilor uşoare

joi, 2 iunie 2011

Personalităţile lumii cer legalizarea drogurilor uşoare
Foto: newsbucovina.ro

Lideri importanţi ai lumii propun legalizarea consumului de droguri uşoare. Un raport realizat de un grup de politicieni şi foşti lideri din lume arată că războiul global împotriva drogurilor a eşuat, ceea ce a dus la creşterea criminalităţii.


Printre aceştia se numără fostul secretar general al ONU, Kofi Annan, premierul Greciei, Giorgios Papandreou, fostul şef al politicii externe a UE, Javier Solana, foşti lideri din Mexic, Columbia şi Brazilia, precum şi scriitorii sud-americani Carlos Fuentes şi Mario Vargas Llosa.

Ei îndeamnă guvernele lumii să experimenteze modele legale care să submineze crima organizată şi să ofere asistenţă medicală consumatorilor.

Cântăreţul Sting şi actriţa Judi Dench militează, alături de alte personalităţi din Marea Britanie, pentru legalizarea unor droguri uşoare şi dezincriminarea consumatorilor, relatează presa internaţionlă.

Cei doi se numără printre semnatarii unei scrisori adresate premierului David Cameron, care îi cer acestuia să introducă în legalitate o parte a substanţelor interzise.

Petiţionarii spun că legislaţia britanică actuală privind drogurile s-a dovedit nefolositoare pentru societate. Scrisoarea a fost semnată şi de fostul ministru britanic al Apărării, Bob Ainsworth, şi de foşti şefi din Poliţie.

"Nu văd niciun folos în a întocmi dosar penal tinerilor consumatori de droguri. Trebuie să găsim noi metode de abordare a consumului în societatea noastră", a declarat Sting.
De cealaltă parte, autorităţile britanice se menţin pe poziţie, afirmând că nu au nicio intenţie de legalizare a drogurilor, pentru că acestea sunt dăunătoare.

Anul trecut, peste 80.000 de britanici au fost sancţionate sau condamnate pentru posesie de droguri. Legea din Marea Britanie împarte substanţele interzise în trei categorii, în funcţie de cât sunt de dăunătoare pentru oameni.

0 Comments: