Suedia: Primul deces din cauza E.coli în afara Germaniei

marți, 31 mai 2011

Suedia: Primul deces din cauza E.coli în afara Germaniei
Foto: agerpres.ro

O femeie de aproximativ cincizeci de ani, contaminată cu bacteria ECEH în timpul unei călătorii în Germania, a murit marţi într-un spital din sud-vestul Suediei, devenind primul deces cunoscut în afara graniţelor Germaniei, transmite AFP, citată de Agerpres.


Cvincvagenara a încetat din viaţă în spitalul Sodra Alvsborgs din Boras, în apropiere de Goteborg, unde a fost internată duminică, potrivit unui comunicat al instituţiei medicale. După Germania, unde bilanţul a ajuns la 15 morţi, Suedia este cea mai afectat ţară de pe bătrânul continent de contaminarea misterioasă cu bacteria E.coli enterohemoragică (ECEH).

Cel mai recent bilanţ publicat luni după-amiază a anunţat existenţa a 39 de persoane infectate în ţara nordică, dintre care 15 prezentau complicaţii serioase cu un sindrom hemolitic şi uremic /SHU/. Toate persoanele bolnave au efectuat recent sejururi în Germania.

Cu toate că originea exactă a bacteriei nu a fost încă stabilită, autorităţile germane le recomandă oamenilor să nu consume castraveţi, roşii sau salate crude în nordul Germaniei.

Sursa: agerpres.ro


0 Comments: