Expoziţie de binefacere cu obiecte religioase, confecţionate de deţinuţi

joi, 2 iunie 2011

Expoziţie de binefacere cu obiecte religioase, confecţionate de deţinuţi
poza simbol
Foto: flickr.com

O expoziţie cu vînzare a peste 50 de obiecte de cult religios creştin-ortodox a fost organizată astăzi, 2 iunie 2011, în scuarul Catedralei Mitropolitane din Chişinău Naşterea Domnului. Acestea au fost confecţionate manual de către deţinuţii care se află în custodia instituţiilor penitenciare.


Obiectele au fost lucrate exclusiv manual şi reprezintă manufacturi sculptate în lemn de nuc, stejar, tei şi cireş, dar şi din alte materiale. Expoziţia a inclus icoane cioplite în lemn, cu chipuri de mucenici şi sfinţi creştini, crucifixuri, candelabre.

“Fiecare om merită o a doua şansă, după cum merită şi iertare pentru greşelile admise. Din această perspectivă, deţinuţii trebuie susţinuţi în intenţia de a se revanşa, de a dezvolta abilităţile artistice pe care le au şi de a le valoriza potenţialul în scopul facilitării incluziunii lor sociale”, a declarat Oleg Efrim, ministrul Justiţiei, prezent la eveniment, alături de primarul degrevat, Dorin Chirtoacă, dar și alți politicieni.

Lucrările expuse au fost colectate din aproximativ toate instituţiile penitenciare şi au fost puse la dispoziţie de către deţinuţi, cu speranţa ca banii obţinuţi de pe urma vânzărilor să fie donaţi Centrului de copii cu dizabilităţi.

Expoziţia se află la cea de a treia ediţie, de această dată fiind organizată de Departamentul Instituţiilor Penitenciare al Ministerului Justiţiei în colaborarea cu Mitropolia Moldovei.

UNIMEDIA precizează că în Republica Moldova există 17 instituţii penitenciare în care se deţin circa 6400 persoane.

Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: