Țăranu: Retragerea lui Godea l-ar favoriza pe Chirtoacă, a Valentinei Buliga - puțin probabil

miercuri, 1 iunie 2011

Țăranu: Retragerea lui Godea l-ar favoriza pe Chirtoacă, a Valentinei Buliga - puțin probabil
Foto: captura jurnaltv.md

Analistul politic Anatol Țăranu, directorul centrului Politicon, este de părere că dacă Mihai Godea s-ar retrage din cursa electorală acest pas l-ar favoriza pe Dorin Chirtoacă în cursa pentru Primăria Capitalei. 

"Retragrea lui Godea pare să-l favorizeze pe Chirtoacă. În cazul retragerii Valentinei Buliga este mai problematic. Cu toate că ea înregistrează un rezultat destul de modest în sondaje, este greu de apreciat la justa valoarea strucutura votului pentru Buliga. Ar putea să se întâmple ca o parte din acești votanți de pe stânga să nu voteze pentru Chirtoacă. Este mai indicat ca Valentina Buliga să rămână în cursă", a declarat Țăranu pentru UNIMEDIA. 


Referindu-se la rezultatul mai slab în sondaje al PLDM în comparație cu noiembrie 2010, expertul spune că indiscutabil, plecarea a doi membri marcanți din echipa liberal-democraților a afectat formațiunea (n.r. Alexandru Tănase, Mihai Godea). "Trebuie să recunoaștem că PLDM trece acum printr-o criză. Acum, Vlad Filat și formațiunea sa trebuie să se gândească cum vor recupera aceste pierderi", a mai declarat Anatol Țăranu.

UNIMEDIA amintește că duminică, 5 iunie, au loc alegeri locale. În cursa pentru funcția de primar al Capitalei s-au înscris 15 candidați. Victor Bodiu, candidatul PLDM și Valentin Crîlov, candidatul Patria-Rodina, s-au retras din cursă.

Potrivit sondajului Barometrul de Opinie Publică din luna mai 2011, Dorin Chirtoacă și Igor Dodon au cele mai mari șanse pentru a câștiga bătălia pentru fotoliul de primar. Studiul spune că niciun candidat nu va reuși să adune majoritatea voturilor și se va organiza și al doilea tur de scrutin la 19 iunie.

Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: