Medpark a organizat un Simpozion internațional dedicat patologiei cardiace

joi, 2 iunie 2011

Medpark a organizat un Simpozion internațional dedicat patologiei cardiace
Foto: allmoldova.com

La Chișinău a avut loc Simpozionul internațional ”Valvulopatii, evaluarea diagnostică și terapeutică, indicații pentru tratament chirurgical” cu participarea conferențiarilor și chirurgilor din Republica Moldova și specialiștilor Cerin Gheorghe și Marco Diena din Italia. Evenimentul a fost organizat de Spitalul internațional Medpark.


Aureliu Bătrânac, conferențiar și chirurg cardio-vascular, a enunțat că Simpozionul este dedicat patologiei cardiace, valvulopatiei și afectărilor valvulare. ”Tema dată este importantă atât pentru chirurgi, cât și pentru cardiologi, care au misiunea de a depista cât mai rapid aceste patologii, de fapt, aceasta și constituie scopul seminarului”, a subliniat acesta.

”Spitalul Medpark este dotat cu săli de reanimare performante, astfel avem posibilitatea de a face toate intervențiile pe cord și în special pe valva mitrală”, a mai adăugat Bătrânac.

Prezent la eveniment, directorul medical al Medpark, Mihai Ciocanu, a ținut să menționeze că desfășurarea Simpozionului internațional cu participarea specialiștilor din Italia se înscrie plenar în activitatea Medpark, care tinde să implementeze și în R. Moldova cele mai moderne tehnologii de diagnosticare a valvulopatiilor.

Potrivit sursei citate, Spitalul iternațional Medpark dispune de întreaga gamă de tehnologii medicale necesare pentru diagnosticarea și tratamentul bolilor cardio-vasculare. În cadrul spitalului, fiind executate operații pe cord deschis, reparații chirurgicale a valvelor sau de înlocuirea valvelor inimii și aortei.

La rândul său, Cerin Gheorghe, șef al Departamentului cardiologic la Clinica San Gaudenzio, Novara, Italia, a subliniat că echipa Spitalului Medpark este foarte bine pregătită, iar scopul său este de a dezvolta un program de colaborare profesională în domeniul cardiologiei, chirurgiei cardiace, perfuziei miocardice, anesteziei.

Spitalul internaţional Medpark şi-a deschis uşile pe 17 februarie 2011 și este fondat de compania cu capital străin Health Forever International. 



Publicitate

sursa: Unimedia

0 Comments: