Obiectiv: Din 2012, impozitul pe venitul agenţilor economici va constitui 12%

vineri, 3 iunie 2011

Obiectiv: Din 2012, impozitul pe venitul agenţilor economici va constitui 12%
Poză simbol
Foto: businesslive.ro

Obiectivele preliminare ale politicii fiscale din Cadrul de cheltuieli pe termen mediu 2012-2014, realizat de Ministerul Finanţelor, arată că din anul 2012 se prevede reintroducerea impozitului pe venitul agenţilor economici în mărime de 12%. Totodată, vor fi anulate toate facilităţile fiscale generale şi individuale, inclusiv şi cota zero pentru venitul reinvestit.  Vezi ce alte obiective fiscale sunt stabilite pentru anul 2012.


Anul viitor, Ministerul Finanţelor îşi propune introducerea impozitului pe venitul din activitatea bancară în mărime de 18%. De asemenea, printre obiectivele enunţate este şi modificarea şi unificarea regimului de impozitare al veniturilor obţinute din activităţile profesionale ca notari, avocaţi, executori judecătoreşti, medierea.

Persoanele care practică astfel de activităţi de întreprinzători ca transporturi cu taxiuri, spălătorii, baruri, frizerii, comercializarea florilor, aparate vending, de asemenea vor plăti impozit pe venit, doar că acesta va constitui un tip de impozit simplificat. 

Impozitul reţinut la sursă din venitul sub formă de dividende ar urma să scadă de la 15% la 6% şi se va introduce mecanismul de reţinere finală al acestui impozit. Din 2012, se prevede diminuarea mărimii cotei impozitului reţinut la sursă din venitul nerezidenţilor, de la 15% la 12%, în aceeaşi mărime ca şi impozitul pe venitul agenţilor economici, cu excepţia venitului sub formă de dividende (6%).

Sursa: UNIMEDIA



0 Comments: