A înscenat un atac terorist de Paşti pentru a obţine primă de la poliţie

marți, 31 mai 2011

A înscenat un atac terorist de Paşti pentru a obţine primă de la poliţie
Foto: cristv.ro

Un tânăr, în vârstă de 25 de ani din Capitală, este învinuit de procurori de declaraţii mincinoase. Înainte de Paşti, acesta a mers la poliţie pentru a depune un denunţ şi a declarat că ar fi primit de la un bărbat de origine arabă o substanţă toxică, pe care urma să o detoneze în noaptea de 23 spre 24 aprilie 2011 în preajma Catedralei Naşterea Maicii Domnului din Chişinău.


Drept confirmare a declaraţiilor sale, tânărul a prezentat un „dispozitiv explozibil” improvizat cu o capsulă, o mască respiratorie specială şi una medicinală.


Pe acest caz, Procuratura Generală a declanşat urmărirea penală pe faptul tentativei de comitere a unui act terorist, însă, în cadrul investigaţiilor, informaţia depusă de denunţător nu s-a confirmat, stabilindu-se inexistenţa vreunui explozibil, precum şi a altor circumstanţe expuse în depoziţiile tânărului. 


Fiind reţinut şi audiat de procurori în calitate de învinuit, tânărul şi-a recunoscut integral vina şi a declarat că „dispozitivul”, l-a găsit lângă gunoiştea din curtea casei unde locuieşte, şi nu este altceva decât o petardă legată cu scotch. Dorind să impresioneze instituţiile de drept a inventat această istorie pentru a avea susţinerea oamenilor legii şi poate va primi drept mulţumire un premiu bănesc.


În cadrul acţiunilor de urmărire penală învinuitul a încheiat cu procurorul acord de recunoaştere a vinovăţiei.


Potrivit procurorilor, învinuitul are antecedente penale şi este consumator de droguri.


Cauza penală a fost transmisă spre examinare Judecătoriei sectorului Centru.



Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: