BOP: Moldovenii au mai multă încredere în Plahotniuc decât în Diacov

marți, 31 mai 2011

BOP: Moldovenii au mai multă încredere în Plahotniuc decât în Diacov
Foto: flux.md

Cetățenii Republicii Moldova au mai multă încredere în politicianul proaspăt lansat, Vlad Plahotniuc decât în colegul său de partid, președintele de onoare a Partidului Democrat, Dumitru Diacov, a cărui stagiu pe scena politică numără peste 15 ani. Cel puțin așa arată rezultatele Barometrului Opiniei Publice, făcute publice ieri, 30 mai.


Astfel, 74% din respondenți nu au încredere în Diacov, pe lângă cei 63 la sută care manifestă neîncredere față de Plahotniuc. Acesta îi cedează liderului democraților, Marian Lupu cu doar 5% - 58% din moldoveni nu au încredere în actualul președinte interimar al țării. 

Potrivit sondajului, președintele de onoare al PD trezește încrederea deplină a 7% din moldoveni, în timp ce colegul său de partid, Vlad Plahotniuc, a obținut la acest capitol 8%.
Totodată, cca 20 la sută din respondenți nici n-au auzit de Vladimir Plahotniuc. Dumitru Diacov este mai cunoscut - numele acestuia nu spune nimic doar pentru 9% din respondenți.

Pentru comparație, cei mai cunoscuți politicieni sunt Vlad Filat, Mihai Ghimpu, Marian Lupu și Vladimir Voronin - despre ei nu au auzit doar 1 la sută din populație.

UNIMEDIA precizează că Dumitru Diacov și-a început cariera politică acum 17 ani când a devenit deputat în Parlamentul Republicii Moldova, fiind pe listele Partidului Democrat. Vlad Plahotniuc s-a lansat în politică acum 6 luni, în ajunul alegerilor din 28 noiembrie 2010.  Ulterior, acesta a devenit vicepreședinte al PD, dar și vicespeaker al Legislativului.

Studiul “Barometrul de Opinie Publică – mai 2011” a fost realizat de Institutul de Politici Publice în perioada 6-24 mai 2011 pe un eşantion de 1152 de respondenţi, reprezentativ pentru populaţia adultă a Republicii Moldova, cu o eroare maximală de aproximativ +/-3%.



Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: