(video) Azi e Ziua blondelor! Femeile cu părul blond au mărșăluit în Letonia

marți, 31 mai 2011

(video) Azi e Ziua blondelor! Femeile cu părul blond au mărșăluit în Letonia
Foto: captura imagini video Youtube

Îmbrăcate în roz, sute de blonde au mărșăluit ieri și azi pe străzile din Letonia. "Avem peste 500 de participante, un grup din Noua Zeelandă, 7 domnișoare din Finlanda și Italia și 32 din Lituania", a declarat Marika Gederte, președintele Asociației Blondelor din Letonia. 


Ziua Blondelor este sărbătorită în fiecare an la 31 mai. Cele mai active sunt considerate cele din Letonia, care, din 2009, organizează în fiecare an marșuri împortiva crizei economice mondiale.

„Am obosit să citesc zilnic în ziare despre probleme şi dificultăţi, şi m-am gândit să fac ceva bun pentru ţară. Aşa am organizat marşul blondelor. Ne mândrim să fim blonde!”, a declarat una dintre participante. Recesia economică în Letonia s-a dovedit a fi cea mai profundă dintre toate ţările Uniunii Europene, în 2009 PIB-ul a scăzut cu 18%, iar rata şomajului este cea mai înaltă în UE.

Marşul blondelor a fost organizat prima dată în 2009 şi a fost gândit ca o acţiune de o singură dată, dar după succesul vădit, organizatorii au hotărât să-l petreacă fiecare an.



Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: