Prins la braconaj de căprioare

miercuri, 1 iunie 2011

Prins la braconaj de căprioare
Foto: livenews.ro

Un bărbat în vârstă de 40 de ani, originar din satul Albiţa, raionul Cimişlia, a fost prins la braconaj căprioare. În timpul cercetărilor, poliţiştii au mai descoperit că suspectului îi lipsea permisul de port armă, informează MAI.


Oamenii legii au verificat o informaţie operativă, precum că, pe un teren de pământ care îi aparţine Ocolului Silvic „Zloţii” a Întreprinderii de stat Silvo-Cinegetica Cimişlia, o persoană necunoscută, vânează ilegal animale sălbatice.

Deplasându-se la faţa locului, poliția au surprins bărbatul în proces de vânătorie, acesta deja vânase un căprior cu vârsta de un an, precinuind, astfel, Fondului Cinegetic o pagubă materială de circa 5000 lei. 

De asemenea, asupra tipului, poliţiştii au mai depistat o armă de vânătoare, de model TOZ-63, cu două ţevi, deţinută ilegal. 

Braconierul s-a ales cu dosar penal pentru „vânatul ilegal”, el riscă o amendă până la 10 mii lei sau muncă nemunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore, sau închisoare pe un termen de până la 3 ani. 

Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: