BOP: Moldovenii au mai multă încredere în Chirtoacă decât în Ghimpu

luni, 30 mai 2011

BOP: Moldovenii au mai multă încredere în Chirtoacă decât în Ghimpu
Foto: UNIMEDIA/Igor Vrabie

Candidatul PL la funcția de primar al Capitalei, Dorin Chirtoacă se bucură de mai multă încredere din partea populației decât liderul Partidului Liberal, Mihai Ghimpu. Cel puțin așa arată rezultatele Barometrului Opiniei Publice, prezentat astăzi, 30 mai. 


Diferența însă nu este una semnificativă. Potrivit sondajului, 6 la sută din mldoveni au încredere în Chirtoacă și 5% - în președintele liberal.

Lider în topul încrederii la nivel național este Vlad Filat, care se bucură de votul a 14% din populație, urmat de Vladimir Voronin - cu 13 la sută. Marian Lupu a acumulat 10 la sută, candidatul PCRM la funcția de primar al municipiului Chișinău, Igor Dodon - 4% și contracandidatul său din PD, Valentina Buliga - 1%.

Amintim că potrivit rezultatelor BOP din noiembrie 2010, Mihai Ghimpu beneficia de încrederea a 4,8 % din cetățenii moldoveni, față de de 2,4 % pe care le-a acumulat Dorin Chirtoacă.

Studiul “Barometrul de Opinie Publică – mai 2011” a fost realizat de Institutul de Politici Publice în perioada 6-24 mai 2011 pe un eşantion de 1152 de respondenţi, reprezentativ pentru populaţia adultă a Republicii Moldova, cu o eroare maximală de aproximativ +/-3%.

Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: