Furtună în fotbalul italian. Beppe Signori, printre cele 16 persoane arestate pentru meciuri trucate

miercuri, 1 iunie 2011

Furtună în fotbalul italian. Beppe Signori, printre cele 16 persoane arestate pentru meciuri trucate
Foto: ilsalvagente.it

În Italia se prefigurează un nou episod Calciopoli, după cel din 2006, soldat cu retrogradarea celor de la Juventus.


Poliţia italiană a arestat, miercuri dimineaţă, 16 persoane, după descinderi în locuinţele unor jucători şi conducători de cluburi din ligile inferioare, printre care şi fostul căpitan al echipei Lazio Roma, Beppe Signori. El este acuzat că a participat la trucarea mai multor meciuri din Serie B şi Lega Pro (al treilea eşalon din Italia).

Signori şi alte opt persoane au primit arest la domiciliu, restul persoanelor fiind ridicate de carabinieri şi plasate în arest. Cele 16 persoane se numără printre cele 30 puse sub acuzare de Procuratura din Cremona, pentru a fi constituit un grup infracţional care se ocupa cu trucarea de meciuri în scopul unor beneficii băneşti.

Anchetatorii se ocupau de caz de mai bine de jumătate de an şi susţin că au probe de necontestat. Potrivit acestora, se ajunsese ca un meci "trântit" să coste zeci de mii de euro.

Arestările au fost operate la Bari, Como, Bologna, Pescara, Ancona, Ascoli, Ravenna, Benevento, Roma, Torino, Napoli şi Ferrara.

Atalanta şi Siena riscă să nu mai promoveze în Serie A, potrivit ilsalvagente.it, deoarece se pare că numele lor este implicat în acest caz. Printre cei arestaţi s-ar număra şi fotbalişti cunoscuţi, unii dintre ei chiar în activitate.

Acesta ar fi al doilea scandal major care ar zgudui fotbalul italian, după Calciopoli 2006, izbucnit chiar înaintea Cupei Mondiale şi soldat cu retrogradarea celor de la Juventus, acuzaţi că au corupt arbitri şi au trucat meciuri pentru a câştiga titlul.

0 Comments: