Vîntu împarte celula cu doi poliţişti care au luat şpagă

duminică, 12 septembrie 2010

Vîntu împarte celula cu doi poliţişti care au luat şpagă
Foto: Mediafax, gandul.info

Vîntu împarte o celulă de 16 metri pătraţi, din arestul Cercetărilor Penale, împreună cu doi poliţişti. Aceştia au fost prinşi şi arestaţi sub acuzaţia de luare de mită şi aşteaptă să fie judecaţi.


Sorin Ovidiu Vîntu primeşte la micul dejun marmeladă şi ceaiul, la prânz ciorbă ţărănească şi mâncare de cartofi cu carne, iar seara o cină cu tocană de orez, legume şi carne. Omul de afaceri ara însă dreptul şi la mâncare de acasă pe care o paote păstra într-un frigider aflat pe hol, scrie gandul.info.

Unul dintre poliţiştii care împarte celula cu Vîntu a fost arestat pentru o şpagă de 1200 de lei. Un bărbat a reclamat că poliţistul A.C., de la Secţia 14 Poliţie din Capitală, i-a cerut bani pentru a-i soluţiona favorabil un dosar penal. Poliţistul i-a spus că o femeie a depus plângere împotriva sa, şi că dacă urmează calea legală, va cheltui aproximativ 15.000 de lei, pentru că prejudiciul cerut de reclamantă este de 4.000 de lei.

Omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu a refuzat în scris medicaţia şi hrana în momentul introducerii în arestul Poliţei Capitalei. După discuţiile avute cu avocatul său, Vîntu a revenit asupra deciziei, tot în scris. Precizările au fost făcute de Poliţia Capitalei.

În cursul zilei de joi, Sorin Ovidiu Vîntu, Octavian Ţurcan şi Alexandru Stoian au fost reţinuţi, de Parchetul General, fiind acuzaţi de favorizare infractorului, respectiv că au finanţat şederea în Indonezia a lui Popa, condamnat definitiv la 15 ani de închisoare în dosarul FNI.

Procurorii au propus Tribunalului Bucureşti arestarea preventivă pentru 29 de zile a celor trei, iar instanţa a admis, vineri dimineaţa, în jurul orei 1.40, propunerea Parchetului. În prezent, cei trei se află în arestul Poliţiei Capitalei.

sursa: Unimedia

0 Comments: