Carne de cal sau nu - vom afla abia după 7 zile

luni, 13 septembrie 2010

Carne de cal sau nu - vom afla abia după 7 zile
Colaj: UNIMEDIA

Rezultatele probelor de laborator, preluate de la carnea destinată pentru alimentarea copiilor din şcolile şi grădiniţele din sectorul Centru, vor fi cunoscute abia după o săptămână. Anunţul a fost făcut public astăzi, 13 septembrie, de către şefa Direcţiei de învăţământ, tineret şi sport, Tatiana Tverdohleb, în cadrul şedinţei operative da la Primărie.


Potrivit şefei Direcţiei educaţie, investigaţiile de laborator sunt efectuate la Centrul de medicină legală şi vor dura cel puţin 7 zile, iar până când nu vor fi cunoscute rezultatele, de la firma „Gref Comerţ”, la care au fost depistate neregulile şi cu care a fost semnat contractul de aprovizionare cu carne de bovină a instituţiilor de învăţământ din sectorul Centru, nu va fi luat nici un produs.

De asemenea, s-a mai menţionat că carnea a fost sechestrată, sigilată şi depozitată în congelator. „Vizual nu se poate spune de ce specie este carnea, însă organoleptic, după culoare şi miros, se poate de constatat că carnea nu avea modificări. Cu toate acestea au fost depistate mai multe nereguli şi abateri de la normele sanitare - nu au fost respectate condiţiile de transportare a produselor uşor perisabile, mijlocul de transport nu avea paşaport sanitar, carnea era transportată în saci de politilenă – ceea ce este inadmisibil”, a afirmat reprezentatul de la Medicină Preventivă.

Primarul Dorin Chirtoacă a cerut să fie înăsprit controlul asupra alimentaţiei din şcoli şi grădiniţe. „Rog să fiu informat la orice abatere, iar contractele cu firmele care nu respectă normele sanitare să fie reziliate”, a spus edilul capitalei.

Amintim că la 9 septembrie, Centrul de Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei s-a autosesizat pe marginea acestui caz, în urma unor informaţii operative primite la adresa instituţiei şi a descins la Grădiniţa „Foişor” din capitală.

Sursa: UNIMEDIA
Reporter: Cristina Buzovschi


0 Comments: