Rafael Nadal a ajuns în finala US Open pentru prima oară în carieră

duminică, 12 septembrie 2010

Rafael Nadal a ajuns în finala US Open pentru prima oară în carieră
Foto: thetennistimes.com

Rafael Nadal este al şaselea jucător din era Open a tenisului care ajunge în finală la toate cele patru turnee de Grand Slam. El este al doilea în ierarhia celor mai tineri jucători care ating această performanţă.


Tenismanul Rafael Nadal, numărul unu mondial, s-a calificat pentru prima oară în cariera sa în finală la US Open.

Spaniolul a trecut în semifinale de rusul Mihail Iujnâi, cap de serie numărul 12, scor 6-2, 6-3, 6-4, şi va juca astăzi, în finală, cu câştigătorul meciului dintre elveţianul Roger Federer (numărul 2) şi sârbul Novak Djokovici (numărul 3).

Nadal, în vârstă de 24 de ani, are opt titluri de Grand Slam în palmares, însă nu a jucat niciodată finala la Flushing Meadows, unde a fost eliminat în semifinale în ultimii doi ani. Nadal va juca a treia finală de Grand Slam consecutivă, după victoriile de la Roland Garros şi Wimbledon.

Spaniolul devine al şaselea jucător din era Open (după 1969) care ajunge în finala celor patru turnee de Grand Slam (după Ivan Lendl, Stefan Edberg, Jim Courier, Andre Agassi şi Federer) şi al doilea cel mai tânăr care realizează această performanţă (după Jim Courier, care avea 22 de ani).

0 Comments: