Pentru abuz de serviciu şi exces de putere, un militar riscă de 3 ani de închisoare

luni, 13 septembrie 2010

Pentru abuz de serviciu şi exces de putere, un militar riscă de 3 ani de închisoare
Foto simbol
Foto: voceabasarabiei.net

Militarul, în grad de locotenent, în intervalul martie - mai 2010, în timp ce se afla pe teritoriul unităţii, a admis intenţionat abuz de serviciu şi exces de putere faţă de 11 soldaţi în termen, cărora le-a cauzat dureri fizice - lovituri peste diferite părţi ale corpului cu piciorul încălţat în bocan, cu palmele, rigla, înjurii.


Mai mult decît atît, acesta mai este învinuit de procurori că, în rezultatul loviturilor puternice aplicate unuia dintre soldaţi i-ar fi provocat vătămări corporale uşoare sub formă de „otită medie postraumatică” şi „perforaţia traumatică a membranei timpanice pe stânga”. În continuare, locotenentul i-a indicat aceluiaşi militar să facă 100 de flotări. Furia învinuitului a fost provocată de faptul că soldatul dorea să-şi continue studiile la Academia de Poliţie.

La 24 iulie curent, locotenentul, în vîrstă de 23 de ani, a fost eliberat din funcţie.

Urmărirea penală pe acest caz a fost finalizată, de Procuratura Militară Chişinău, şi a fost expediată în instanţă de judecată. În cazul în care învinuitul va fi recunoscut vinovat, acesta riscă pînă la 3 ani închisoare.

Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: