Nu mai este peşte mort la suprafaţa lacului din str. Albişoara. Chirtoacă: Cum s-ar spune, „rybalka udalasi”

luni, 13 septembrie 2010

Nu mai este peşte mort la suprafaţa lacului din str. Albişoara. Chirtoacă: Cum s-ar spune, „rybalka udalasi”
Poză simbol
Foto: bzi.ro

Peştele mort de la suprafaţa lacului din str. Albişoara a fost strâns de către reprezentanţii de la Direcţia spaţiile verzi, iar mirosul neplăcut al apei a dispărut, a anunţat astăzi, 13 septembrie, pretorul sectorului Centru, Vladimir Şarban.


Potrivit lui, au fost colectate probe de la peşte şi din apă de către reprezentanţii de la Medicina Preventivă şi de la Apă Canal, pentru a depista cauza producerii acestei situaţii.

„Apa se limpezeşte, peşte parcă nu se mai observă la suprafaţă”, a precizat Eliferii Haruţa, directorul Spaţii Verzi. Drept răspuns, Dorin Chirtoacă a spus pe un ton umoristic – „Gata, problema s-a rezolvat. Cum s-ar spune - rybalka udalasi (n.red. pescuitul a fost productiv).

Trecând la un ton mai serios, primarul a cerut ca în dependenţă de rezultatele probelor de laborator să fie luate măsurile necesare pentru a  opri procesele chimice care au loc în apă. „În cazul în care situaţia va fi gravă, să fie pregătită dispoziţia de evacuare parţială a apei, pentru a vedea care sunt sursele de poluare - sistemele de canalizare, deşeurile menajere, etc.”, a conchis Chirtoacă.

Autorităţile locale au fost sesizaţi de către locatarii din preajmă la 10 septembrie, atunci când peştele plutea la suprafaţa apei deja de trei zile.

Sursa: UNIMEDIA
Reporter: Cristina Buzovschi


0 Comments: