Examinarea dosarului pe numele lui Papuc și Botnari a fost amânată din cauza neprezentării martorilor

luni, 13 septembrie 2010

Examinarea dosarului pe numele lui Papuc și Botnari a fost amânată din cauza neprezentării martorilor
Foto: protv.md

Ședința de judecată de astăzi, în care urmau să fie audiați martorii apărării, a fost amânată pentru orele 14.00. Doi, din cei 6 martori citați de procurori pentru ziua de 13 septembrie, nu s-au prezentat la Judecătoria sect. Centru.


Potrivit președintelui Judecătoriei Centru, Ion Busuioc, în cazul în care martorii ignoră să se prezinte în instanță conform citațiilor, procurorii au dreptul să recurgă la aducerea silită a acestora.

Avocatul lui Vladimir Botnari, Gheorghe Avornic, s-a arătat nemulțumit de amânarea ședinței: ”N-am de gând să vin la ședințe până la infinit. Trebuie de lucrat.”, a spus acesta.

Fostul comisar-general al capitalei, Vladimir Botnari, afirmă că îi cunoaște personal pe toți cei 6 martori, citați pentru ziua de astăzi, dar nu cunoaște de ce aceștia nu s-au prezentat în instanță.

UNIMEDIA precizează că ex-ministrul Afacerilor Externe, Gheorghe Papuc și fostul comisar general al capitalei, Vladimir Botnari sunt învinuiți de neglijență în serviciu, soldată cu moartea lui Valeriu Boboc. Dosarele acestora au fost comasate și se examinează concomitent.


Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: