Rusia iniţiază în premieră reuniunea miniştrilor economiei statelor CSI. Participă şi Moldova

marți, 14 septembrie 2010

Rusia iniţiază în premieră reuniunea miniştrilor economiei statelor CSI. Participă şi Moldova
Foto: totul.md

Ministrul Economiei Valeriu Lazăr va participa, în data de 16 septembrie curent, la Reuniunea miniştrilor economiei ai statelor-membre ale CSI, desfăşurat în premieră, la iniţiativa Federaţiei Ruse, la Moscova. Scopul evenimentului va fi examinarea noului proiect de Acord privind zona de comerţ liber în cadrul CSI, care are drept scop crearea condiţiilor necesare pentru libera circulaţie a mărfurilor în spaţiul CSI, comunică Serviciul de Presă al Ministerului Economiei.


Totodată, ministrul Valeriu Lazăr va participa la cea de a 47-a Reuniune a Consiliului Economic (CE) al Comunităţii Statelor Independente, desfăşurat la 17 septembrie curent, în capitala Federaţiei Ruse. Scopul principal al Consiliului Economic constă în asigurarea cooperării statelor-membre ale CSI în domeniul social-economic şi realizarea prevederilor tratatelor internaţionale cu caracter economic, încheiate în cadrul CSI.

Tradiţional, la această Reuniune vor participa viceprim-miniştrii guvernelor statelor CSI. Agenda Reuniunii include 21 de subiecte din domeniul cooperării economice în spaţiul Comunităţii, care vor fi examinate şi ulterior propuse pentru semnare.

Printre cele mai importante subiecte ce vor fi puse în discuţie în cadrul evenimentului figurează informaţia privind mersul creării expoziţiilor permanente ale statelor-membre ale CSI pe teritoriul Centrului de Expoziţii al Federaţiei Ruse în Moscova, proiectul Programului special interstatal de cooperare inovaţională a statelor până în anul 2020, proiectul Concepţiei expoziţiei interstatale consacrate aniversării a 20-a a CSI.

Amintim că ultima Reuniune a Consiliului Economic al Comunităţii Statelor Independente s-a desfăşurat în data de 17 iunie 2010 la Sankt Petersburg. În Moldova, acest eveniment a avut loc în premieră la 19 iunie 2009.
 

sursa: Unimedia

0 Comments: