Donație chineză de 800 mii dolari SUA pentru e-guvernare în R. Moldova

luni, 13 septembrie 2010

Donație chineză de 800 mii dolari SUA pentru e-guvernare în R. Moldova
Foto: gov.md

Compania Huawei a decis să doneze Guvernului Republicii Moldova echipament performant pentru organizarea teleconferinţelor în valoare de 800 mii dolari SUA, care va ajuta R. Moldova la crearea centrului de e-guvernare, transmite serviciul de presă al Guvernului.


Informația a fost făcută publică în cadrul deplasării premierului Filat în China, în timpul căreia s-a întâlnit cu reprezentanții Centrului de cercetare al companiei Huawei Technologies şi cel al companiei ZTE din Shanghai.

Vlad Filat a mulţumit pentru donaţie, precizînd că acest utilaj va fi extrem de util Executivului.

Huawei a implementat în mai multe state e-guvernarea, inclusiv în China, susține reprezentantul companiei: „Noi putem furniza echipament în acest domeniu, avînd experienţă în crearea centrelor de e-guvernare.  Ne dorim să creăm în Moldova o reţea de e-guvernare. În octombrie vom lansa acest proiect”.

Premierul a menţionat că e-guvernarea este un domeniu prioritar pentru Moldova. „Avem cadrul legal necesar, am instituit şi un centru de e-guvernare. Dorim să implementăm rapid, dar şi eficient sistemul de e-guvernare şi în acest context avem nevoie de experienţe reuşite”, a precizat Prim-ministrul.

sursa: Unimedia

0 Comments: