Elevii de la trei instituţii preuniversitare vor studia limba germană drept prima limbă străină

marți, 14 septembrie 2010

Elevii de la trei instituţii preuniversitare vor studia limba germană drept prima limbă străină
Foto: storage0.dms.mpinteractiv.ro

Elevii de la trei instituţii preuniversitare din Republica Moldova vor studia intensiv limba germană. În acest sens astăzi, 14 septembrie, a fost semnat un acord de intenţie între ministrul Educaţiei, Leonid Bujor şi ambasadorul Republicii Federale Germane în Republica Moldova, Bertkold Johannes.


Potrivit prevederilor acordului, începând cu anul curent elevii Liceelor Teoretice „Mihail Kogâlniceanu”, „Titu Maiorescu” din mun. Chişinău şi din Liceul „Nicolae Gogol” din Bălţi vor studia limba germană drept prima limbă străină.

Astfel, începând cu clasa I, elevii vor avea câte 5-6 ore de germană pe săptămână. Orele vor fi predate de către profesori din Republica Moldova. Totodată, Republica Federală Germană va delega anual un profesor german la una dintre cele trei şcoli, care în cooperare cu cadrele didactice va asigura procesul de studiu pe întreg parcursul anului şcolar.

Profesorul german va primi un salariu echivalent cu cel al profesorilor de la noi şi o primă din parte autorităţilor germane.

Cu toate că studierea acestei limbi în aceste licee este deja obligatorie, proba de examen are un caracter opţional. Diplomele vor fi recunoscute în Germania şi în alte state în care se vorbeşte limba germană.

UNIMEDIA precizează că în Republica Moldova 13 mii de elevi studiază limba germană, dintre care 7 mii drept prima limbă străină.

Sursa: UNIMEDIA
Reporter: Cristina Buzovschi


0 Comments: