Examinarea dosarului pe numele lui Iacob Gumeniţa a fost din nou amânată

luni, 13 septembrie 2010

Examinarea dosarului pe numele lui Iacob Gumeniţa a fost din nou amânată
Foto: UNIMEDIA

Şedinţa de judecată de astăzi de la ora 14:30, în care urma să fie examinat dosarul intentat împotriva fostului şef al poliţiei municipale, Iacob Gumeniţa, a fost amânată pentru 18 octombrie, ora 10:00. Motivul – neprezentarea tuturor părţilor, atât a părţii vătămate, cât şi avocatul acesteia.


Inculpatul Iacob Gumeniţa, avocatul acestuia, precum şi procurorul s-au prezentat, însă fiindcă partea vătămată nu s-a prezentat, judecătorul care instrumentează cazul, Sergiu Lazari, a decis să amâne examinarea acestui caz.

Totodată, judecătorul a pus o condiţie pentru ca jurnaliştii să aibă acces la şedinţa de judecată - Sergiu Lazari a permis jurnaliştilor să filmeze, să nregistreze audio întreaga şedinţă, numai în cazul în care nu va fi filmată şi nu va fi fotografiată fizionomia sa. În caz contrar, acesta a spus că va declara şedinţa secretă, iar pe coridoare vor fi puşi paznici care vor restricţiona accesul spre sala de judecată. Judecătorul a invocat acest drept al său, motivul - "nu vreau să apar la televizor".

Precizăm că preşedintele de judecată are dreptul de a restricţiona accesul la judecată, precum şi înregistrarea audio şi video a şedinţei, conform Codului de procedură penală.

UNIMEDIA aminteşte că la 17 iunie, judecătorul Sergiu Lazari a restricţionat accesul presei în sala de judecată şi a fost implicat şi într-un incident. Acesta a ieşit în coridor, acoperindu-şi faţa cu o mapă, a îmbrâncit unul din cameramani, forţând uşa sălii de judecată, şi lovind cu ea camera video a unui post tv. 

Sursa: UNIMEDIA
Reporter: Cristina Buzovschi


0 Comments: