Ghimpu: Satul Iurceni a devenit un centru cultural al Republicii Moldova

duminică, 12 septembrie 2010

Ghimpu: Satul Iurceni a devenit un centru cultural al Republicii Moldova
Foto: prm.md

Satul Iurceni a devenit un centru cultural al Republicii Moldova, care promovează meşteşugurile populare nu numai în râdul populaţiei, dar şi departe de hotarele ţării. De această părere este preşedintele interimar al Republicii Moldova Mihai Ghimpu, preşedinte al Parlamentului, care a participat astăzi, 12 septembrie, la cea de-a XXII-a ediţie a Bâlciului republican al olarilor, organizat în satul Iurceni, raionul Nisporeni.


Drept confirmare a acestui lucru, în opinia şefului statului, poate servi şi prezenţa la faţa locului a conducătorilor misiunilor diplomatice, acreditate în Republica Moldova, a turiştilor din alte state.

Familiarizîndu-se cu lucrările meşterilor populari atât din toată Republica Moldova, cât şi din România, şeful statului a menţionat că organizarea acestui târg este un lucru foarte important pentru dezvoltarea acestui meşteşug. „Aceşti meşteri, utilizând apa, pământul şi focul, produc adevărate opere de artă, care nu numai că ne creează o atmosferă deosebită în diferite încăperi, dar sunt foarte utile şi în viaţa de toate zilele. Ei menţin şi dezvoltă tradiţiile populare, care vin încă de la daci, şi pentru aceasta trebuie să le purtăm tot respectul”, a menţionat Mihai Ghimpu.

În opinia lui Mihai Ghimpu şi misiunile noastre diplomatice trebuie să se implice mai activ în promovarea producţiei autohtone, inclusiv şi din ceramică, deoarece aceasta tot constituie o carte de vizită a ţării noastre, a culturii naţionale.

Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: