Papuc, Botnari şi Gumeniţă din nou la judecată

luni, 13 septembrie 2010

Papuc, Botnari şi Gumeniţă din nou la judecată
Foto: UNIMEDIA

Noi şedinţe de judecată pe dosarele intentate fostului ministru de Interne Gheorghe Papuc, fostului comisar-general al capitalei Vladimir Botnari şi ex-comisarului general al municipiului Chişinau Iacob Gumeniţă, vor avea loc astăzi, 13 septembrie. UNIMEDIA va reveni cu detalii de la aceste evenimente.


UNIMEDIA aminteşte că cele două dosare penale intentate pe numele lui Papuc şi Botnari, au fost comasate într-o procedură, pentru a putea fi examinate concomitent. Cei doi sunt învinuiţi de neglijeţă în serviciu, soldată cu urmări grave, inclusiv cu moartea lui Valeriu Boboc, dar şi de delapidările de fonduri comise de fosta conducere a Ministerului de Interne. Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, cei doi generali riscă până la 6 ani de închisoare.

Mai mult, anterior, ex-ministrul Papuc, a fost citat la Procuratură şi audiat în calitate de martor în cauza penală declanşată pe faptul decesului, în aprilie 2009, a cetăţeanului Ion Tîbuleac.

Iacob Gumeniţă, ex-şeful poliţiei mun. Chişinău, a fost arestat la 15 aprilie pentru 10 zile de către procurorii secţiei exercitare a urmăririi penale în cauze excepţionale a Procuraturii Generale. Dosarul, în care Gumeniţă este învinuit de procurori de depăşirea atribuţiilor de serviciu în noaptea de 7 spre 8 aprilie 2009, a fost transmis în judecată de către Procuratură.

Începând cu 9 iunie 2010, Gumeniţă nu se mai află în arest la domiciliu. Gumeniţă are interdicţia de a nu părăsi teritoriul R. Moldova, şi este cercetat în stare de libertate.

Sursa: UNIMEDIA
Redactor: Maia Visterniceanu


0 Comments: