În acest an va demara cel mai mare proiect chinez în Republica Moldova, evaluat la 62,4 milioane dolari SUA

marți, 14 septembrie 2010

În acest an va demara cel mai mare proiect chinez în Republica Moldova, evaluat la 62,4 milioane dolari SUA
Foto: gov.md

Delegaţia Guvernului Republicii Moldova a încheiat la Beijing un acord cu Corporaţia Sinohydro, ce prevede realizarea primului proiect lansat de aceasta în Republica Moldova. Proiectul este în domeniul infrastructurii drumurilor şi se estimează la 62,4 milioane dolari SUA, informează Serviciul de Presă al Guvernului. Din partea Republicii Moldova, Acordul a fost semnat de vice-ministrul Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor, Boris Gherasim.


„Vreau să vă asigur că ceea ce noi semnăm, executăm întocmai, respectând legislaţia locală. Corporaţia noastră are capacitatea de a da proiectele la cheie, adică suntem capabili să proiectăm, executăm şi să predăm lucrul final”, a precizat preşedintele Sinohydro, Fan Jixiang.

Preşedintele Sinohydro a spus că îşi doreşte ca deja în acest an să demareze implementarea proiectului în Republica Moldova. „Pentru noi, colaborarea cu Moldova este foarte importantă. Ne dorim să realizăm proiecte frumoase în ţara dumneavoastră”, a spus Fan Jixiang.

El a menţionat că Corporaţia pe care o conduce este una mare şi serioasă. Cifra anuală de afaceri se ridică la 3 miliarde dolari SUA, Corporaţia având lansate proiecte în peste 50 de state ale lumii şi peste 13 mii angajaţi în străinătate. „Noi putem deveni un pod de legătură între China şi Republica Moldova, prin lansarea mai multor proiecte de interes comun”, a precizat  Fan Jixiang.

Prim-ministrul Vlad Filat şi-a exprimat speranţa că acest prim proiect, care este şi cel mai mare de până acum realizat de o companie chineză în Moldova, va fi un important pas în colaborarea dintre Moldova şi Sinohydro. „Ne dorim ca relaţia bilaterală cu compania dumneavoastră să fie una în continuă dezvoltare, iar lansarea acestui proiect să fie doar un început. vom trata cu maximă atenţie şi responsabilitate perspectiva care se deschide acum. Cu siguranţă că, prin implicare şi muncă, vom reuşi să realizăm acest prim proiect cu succes”, a menţionat premierul Vlad Filat.

sursa: Unimedia

0 Comments: