Producţia industrială, în creştere cu 8,5%

joi, 2 iunie 2011

Producţia industrială, în creştere cu 8,5%
Foto: obiectivbr.ro

În trim.I 2011, producţia industrială a crescut cu 8,5% faţă de perioada respectivă a anului precedent. Această creştere a fost determinată de majorarea volumului de producţie în industria extractivă cu 26,5% şi în cea prelucrătoare – cu 12,6%, arată datele Biroului Naţional de Statistică. 


Industria alimentară şi a băuturilor în ansamblu a înregistrat o creştere a volumului de producţie cu 2,8%, dintre care prelucrarea şi conservarea fructelor şi legumelor – cu 44,3%; fabricarea produselor lactate – cu 4,9%; producţia, prelucrarea şi conservarea cărnii şi a produselor din carne – cu 4,8%; fabricarea băuturilor – cu 4,1%.

În acelaşi timp, a avut loc reducerea volumului de producţie la fabricarea produselor textile – cu 4,6%; fabricarea produselor de morărit – cu 4,1%; fabricarea hârtiei şi cartonului – cu 4,1%; producţia şi distribuţia energiei electrice – cu 2,8%; fabricarea produselor finite din metal, exclusiv producţia de maşini şi utilaje – cu 1,7%. 

Amintim că în anul 2010, producţia industrială a ţării noastre a crescut cu 7% faţă de anul 2009. Această creştere, potrivit Ministerului Economiei, denotă că practic majoritatea întreprinderilor din sector au reuşit să depăşească criza.

Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: