Paradox moldovenesc: Serviciile gratuite ale statului au preţ - peste un miliard de lei anual

vineri, 1 aprilie 2011

Paradox moldovenesc: Serviciile gratuite ale statului au preţ - peste un miliard de lei anual
Foto: moldova.md

„Este vorba de peste un miliard de lei anual, pe care statul îi colectează de la business şi cetăţeni pentru servicii pe care trebuie să le presteze gratuit”. Declaraţia aparţine ministrului Economiei Valeriu Lazăr şi a fost lansată în cadrul Forumului Republica Moldova-Uniunea Europeană, comunică Serviciul de Presă al Ministerului.


Potrivit ministrului Economiei, această problemă va fi rezolvată în urma finalizării reformei regulatorii Ghilotina 2+, urmată de Ghilotina 3, care va filtra serviciile cu plată oferite de stat.

„După finalizarea reformei, aceşti bani, care depăşesc suma de 1 miliard de lei anual, vor fi puşi în circuitul economic. În plus, vor fi eliminate presiunile suplimentare asupra business-ului”, a declarat Lazăr.

Menţionăm că "Ghilotina 2+" reprezintă un proces de inventariere a actelor permisive eliberate antreprenorilor de către autorităţile publice şi are drept obiectiv simplificarea reglementărilor existente şi optimizarea numărului şi procedurilor ce afectează desfăşurarea afacerilor.

Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: