MTIC va colabora cu Microsoft România în edificarea e-guvernării

joi, 31 martie 2011

MTIC  va colabora cu Microsoft România în edificarea e-guvernării
Foto: MTIC

Pavel Filip, ministrul Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor şi Ronald Binkofski, director general al companiei Microsoft România au semnat astăzi, 31 martie, un Memorandum de intenţie. Documentul stabileşte un cadru de colaborare în vederea promovării unor principii şi soluţii din domeniul TIC, care să conducă la eficientizarea activităţii Guvernului în raport cu cetăţenii.


Potrivit MTIC, Pavel Filip, a declarat în cadrul evenimentului că, ”misiunea parteneriatului nostru este de a promova soluții electronice pentru un proiect-prioritar al actualei guvernări, și anume edificarea e-guvernării”.  Ministrul TIC a menţionat că, una din prioritățile de pe agenda ministerului este Programul de dezvoltare a accesului la Internet în bandă largă pe anii 2010-2013. 

La rândul său, Ronald Binkofski, a remarcat că, ”prin acest Memorandum vom pune la dispoziţia partenerilor moldoveni profesionalismul specialiştilor Microsoft, precum şi oferta noastră bogată pentru R. Moldova - de la programe educaționale și de dezvoltare a aptitudinilor de utilizare a tehnologiei, până la soluții pentru implementarea serviciilor online de guvernare și activităţi de cooperare în materie de securitate”.

UNIMEDIA menționează că Memorandumul face parte din Programul global Inovativ Microsoft® pentru Guvern, al Microsoft Corporation (SUA). Acesta este încheiat pentru o perioadă de 2 ani şi va fi valabil pînă  pe data de 30 iunie 2013.

Sursa: UNIMEDIA 


0 Comments: