Demiteri cu scandal la Guvern: Nașul democrat al lui Filat în locul liberalului Grama

miercuri, 30 martie 2011

Demiteri cu scandal la Guvern: Nașul democrat al lui Filat în locul liberalului Grama
Foto: pl.md

Directorul general al Agenţia Relaţii Funciare şi Cadastru (ARFC), Vasile Grama, a fost demis. O decizie în acest sens a fost adoptată în cadrul ședinței Cabinetului de Miniștri, la solicitarea ministrului Economiei, Valeriu Lazăr.

Noul director  a fost numit adjunctul lui Grama, Anatol Ghilaș. Motivul demiterii este faptul că, potrivit partajării funcțiilor, convenită în Alianță, ARFC a revenit Partidului Democrat. Pentru demiterea lui Grama au votat doar miniștrii PLDM și PD, liberalii s-au abținut.


„Acordul AIE prevede ca PD urmează să înainteze candidatura directorului Agenţiei Cadastru. Am primit în mod repetat solicitări de la PD. Sunt pus într-o situație delicată, dar Acordul trebuie respectat”, a declarat premierul.

Decizia a provocat nemulțumirea vicepremierului liberal, Mihai Moldovanu. "Nu era normal să numim mai întâi viceminiştri şi să nu începem de la coadă?", a spus acesta.

Vasile Grama s-a aflat în fruntea ANFC din noiembrie 2009 până în prezent, candidatura acestuia fiind înaintată de Partidul Liberal.  

Potrivit protv.md, Anatol Ghilaș este nașul lui Vlad Filat.

Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: