Moldova nu are curaj, dar România alocă şi bani pentru schimbări de sex

miercuri, 30 martie 2011

Moldova nu are curaj, dar România alocă şi bani pentru schimbări de sex
Poză simbol

Dacă la noi proiectul de lege nediscriminare stârneşte nemulţumiri şi pauze pentru luarea deciziei de a fi aprobată, atunci să ştiţi că în România operaţiile de schimbare a sexului sunt gratuite, costul intervenţiei fiind suportat integral de sistemul naţional de asigurări de sănătate. Aceasta, în condiţiile în care o astfel de operaţie costă între 20.000 şi 60.000 de dolari.


„Operaţiile, internările, tratamentul sunt gratuite. Aceşti oameni sunt bolnavi. Transsexualitatea este o boală”, a declarat chirurgul Ioan Lascăr, primul român care a realizat o operaţie de schimbare a sexului, în anii ’90, şi singurul care le face în prezent în România.

„Din cei 25-30 de pacienţi care au trecut prin cabinetul meu şi care şi-au exprimat dorinţa de a-şi schimba sexul, cei mai mulţi mi-au spus că au ştiut că vor să facă această schimbare din momentul în care au putut să îşi conştientizeze existenţa, deci chiar din copilărie. Toti transsexualii pe care i-am operat eu au avut în jur de 20 de ani”, spune dr. Lascăr.

Amintim că astăzi, 30 martie 2011, ministrul Justiţiei Alexandru Tănase, a solicitat în cadrul şedinţei cabinetului de miniştri, să fie retras din Parlament proiectul Legii antidiscriminare pentru o examinare suplimentară. O dată cu aprobarea proiectului de către Guvern, la 18 februarie 2011, acesta a stârnit un val de nemulţumiri printre organizaţiile religioase, care susţin că adoptarea Legii ar duce la legalizarea căsătoriilor dintre două perosane de acelaşi sex.

Sursa: UNIMEDIA cu referire la realitatea.net


0 Comments: