Lupu și-a ales „sfetnicii”

vineri, 1 aprilie 2011

Lupu și-a ales „sfetnicii”
Foto: UNIMEDIA

Președintele interimar al Republcii Moldova, Marian Lupu, și-a ales consilierii. Potrivit unui comunicat de presă al Parlamentului, astăzi, Lupu a semnat decretele privind numirea în funcţie a cinci consilieri prezidenţiali.


Mariana Zolotco a devenit consilier în domeniul politic şi al integrării europene. Aceasta este fosta consilieră a lui Lupu de pe timpurile guvernării comuniste.

Juristul și fostul vicepreședinte al Comisiei juridice, numiri și imunități, Aurel Băieșu, a fost numit în funcția de consilier al Preşedintelui Republicii Moldova în domeniul juridic. Acesta a figurat și pe listele electorale ale PD pentru alegerile din 28 noiembrie.

Fostul ministru al Justiției și ex-ambasadorul Republicii Moldova în Federația Rusă, Vasile Sturza, a devenit consilier prezidenţial în domeniul  reintegrării. 

Funcția de consilier în domeniul agroindustrial şi al administraţiei publice i-a revenit fostului secretar general al PD, Vladimir Ciobanu.

Iurie Richicinschi a devenit consilierul Preşedintelui Republicii Moldova în domeniul apărării şi al securităţii. Acesta este secretar al Consiliului Suprem de Securitate și a candidat pe listele PD la ultimile alegeri parlamentare.

Anterior, preşedintele interimar al Republicii Moldova, Marian Lupu, declara că nu are deocamdată nevoie de niciun consilier, pentru că se descurcă şi singur. Acesta spunea că cele nouă funcţii vacante de consilieri vor fi suplinite când va fi cazul.

Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: