Filat a închis mulțumit ușa Ministerului Tineretului

vineri, 1 aprilie 2011

Filat a închis mulțumit ușa Ministerului Tineretului
Foto: gov.md

Premierul Vlad Filat a rămas satisfăcut de vizita pe care a efectuat-o astăzi la Ministerul Tineretului și Sportului. Acesta a declarat că discuția cu ministrul a fost una productivă. Și Ion Ceban a rămas mulțumit de întrevedere, menționând că nu a primit critici nici la adresa sa, nici la adresa adjuncților săi.


Politicile de tineret au constituit subiectul prioritar al discuției. Astfel, ministrul a constatat că este necesară constituirea unei direcții speciale, care se va ocupa doar de politici de tineret. În acest context, premierul Vlad Filat a declarat că Guvernul va acorda sprijin în sporirea capacității instituționale a ministerului. 

Tot astăzi, cei doi au convenit și asupra creării unui comitet interiministerial, care va avea drept scop asigurarea unei coordonări mai bune a politicilor de tineret. „Pentru proiectele destinate tinerilor Guvernul a alocat în acest an cca 380 milioane de lei. Acest comitet va avea scopul să analizeze acțiunile ministerelor care au tangență cu tineretul, dar și să echilibreze aceste investiții”, a declarat Filat.

Premierul  nu a venit cu critici, ci a subliniat că ministerul activează în condiții nesatisfăcătoare, situație care urmează a fi schimbată de urgență. La rândul său, ministrul Ion Ceban a declarat că în rezultatul vizitei au fost identificate mai multe soluții ce țin și de domeniul sportului moldovenesc.

Menționăm că MTS a primit în acest an cca 10 milioane de lei, bani destinați pentru politicile de tineret. 

UNIMEDIA amintește că Ministerul Tineretului este al doilea minister pe care îl vizitează premierul. În urma vizitei la Ministerul Sănătății, șefa Agenției Medicamentului a fost demisă. Vlad Filat a accentuat că scopul vizitelor sale nu sunt demiterile, ci indentificarea și soluționarea problemelor cu care se ciocnesc ministerele.

Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: