(video) Bugetul Parlamentului - votat: Pentru repararea clădirii Legislativului - niciun leu

joi, 31 martie 2011

(video) Bugetul Parlamentului - votat: Pentru repararea clădirii Legislativului - niciun leu
Foto: nataliacocean.wordpress.com

„Pentru repararea clădirii Parlamentului cred că într-o lună vom veni cu soluții alternative, deoarece toate veniturile pe care le avem în acest an dorim să le investim, țara are nevoie de Parlament, dar are nevoie și de drumuri.


Declarația aparține președintelui comisiei parlamentare economie, buget și finanțe, Veaceslav Ioniță, lansată astăzi, 31 martie, în cadrul ședinței Parlamentului, în cadrul căreia a fost votat bugetul Legislativului.



În anul 2011, Parlamentul Republicii Moldova are liber la cheltuieli de 71,86 milioane de lei. Din această sumă, 65% vor merge pentru întreţinerea Aparatului Parlamentului. În comparaţie cu anul trecut, fondul salarial se majorează cu 1,52 milioane lei. 

Cei 71,86 milioane de lei vor fi împărţiţi între Aparatul Parlamentului, Direcţia de Deservire a Clădirilor, Baza Auto şi Mijloace Speciale. Aparatul Parlamentului va cheltui 46,74 milioane lei, dintre care peste 67% vor fi cheltuiţi pentru salariile deputaţilor.


Pentru acoperirea cheltuielilor de deplasare în interes de serviciu, în buget sunt alocaţi 2,25 milioane de lei, iar pentru achitarea mărfurilor şi serviciilor de care va beneficia Aparatul Parlamentului sunt planificaţi alţi 5,6 milioane lei.



În 2011, pentru a procura mijloace fixe, Legislativul va cheltui 100 mii lei. În acelaşi timp, nu s-a alocat niciun leu pentru reparaţii capitale.



Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: