Consiliul Concurenţei din România acordă asistenţă autorităţii de concurenţă din ţara noastră

vineri, 1 aprilie 2011

Consiliul Concurenţei din România acordă asistenţă autorităţii de concurenţă din ţara noastră
Foto: consiliulconcurentei.ro

„Alături de partenerii din Austria şi Letonia, vom contribui la îmbunătăţirea aplicării politicilor în domeniul concurenţei şi ajutorului de stat, premise indispensabile consolidării economiei de piaţă în Republica Moldova”, a declarat preşedintele Consiliului Concurenţei, Bogdan Chiriţoiu la conferinţa de lansare a Proiectului de Twinning "Suport pentru implementarea şi respectarea politicii în domeniul concurenţei şi ajutorului de stat în Republica Moldova”.


În cadrul acestui proiect ce se va desfăşura pe o perioadă de 18 luni, Consiliul Concurenţei din România va oferi asistenţă tehnică, alături de Autoritatea Federală de Concurenţă din Austria şi Consiliul Concurenţei din Letonia.

Principalele obiective ale proiectului sunt îmbunătăţirea capacităţii administrative a Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Concurenţei din Republica Moldova, adoptarea noii legislaţii în domeniul concurenţei şi ajutorului de stat, crearea unei culturi a concurenţei în Republica Moldova.

Directorul General al Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Concurenţei din Republica Moldova, Viorica Cărare, a explicat că proiectul va contribui la îmbunătăţirea comunicării între instituţiile publice în vederea dezvoltării unui mediu concurenţial favorabil în Moldova.

Proiectul "Suport pentru implementarea şi respectarea politicii în domeniul concurenţei şi ajutorului de stat în Republica Moldova” este finanţat de Uniunea Europeană, bugetul total fiind de 1 milion euro. 

La eveniment au mai participat Ambasadorul Uniunii Europene în Republica Moldova, Dirk Schuebel, Ambasadorul României în Moldova, Marius Lazurcă, preşedintele Consiliului Concurenţei din Letonia, Ieva Jaunzeme, reprezentanţi ai ambasadelor Austriei şi Letoniei, ai Autorităţii Federale de Concurenţă din Austria, miniştri, reprezentanţi ai altor instituţii publice.

Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: