Vezi cum vor fi comemorate la Chişinău victimele evenimentelor din 7 aprilie 2009

miercuri, 30 martie 2011

Vezi cum vor fi comemorate la Chişinău victimele evenimentelor din 7 aprilie 2009
Foto: UNIMEDIA

Cu toate că a mai rămas o săptămână, Primăria Municipiului Chișinău deja a făcut public programul acţiunilor dedicate consemnării evenimentelor din 7 aprilie 2009.


Ziua va începe cu serviciul divin în memoria victimelor din 7 aprilie 2009, după care va urma depunerea de flori la Piatra comemorativă și locul unde a fost omorât Valeriu Boboc. 

Evenimentele vor continua cu o expoziție de fotografii și lansarea cărții lui Damian Hâncu, dedicată evenimentelor din 7 aprilie.

Seara, toți cei doritori, pot asista la un concert simfonic susținut de maestrul Eugen Doga și orchestra Națională de Cameră "Orașul meu alb ", organizat în memoria tinerilor intrați în legendă.

Ziua se va încheia cu Acțiunea "Flacăra Libertății", unde doritorii vor putea veni să aprindă o lumânare în memoria victimelor de la 7 aprilie 2009.

Amintim că în noaptea din 7 spre 8 aprilie 2009, sute de tineri au ieşit în stradă pentru a protesta împotriva rezultatelor alegerilor parlamentare pe care le-au considerat fraudate. Protestele, însă, au degenerat în violenţe. În urma acestor proteste sute de tineri au fost maltratați, iar unii chiar și-au pierdut viața. După doi ani de la petrecerea acestor evenimente nu au fost identificate persoanele care se fac vinovate de maltratările din Piaţa Marii Adunări Naţionale şi comisariatele de poliţie.

Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: