Încep exerciții militare comune a forţelor de menţinere a păcii din Rusia, Moldova şi regiunea transnistreană

joi, 31 martie 2011

Încep exerciții militare comune a forţelor de menţinere a păcii din Rusia, Moldova şi regiunea transnistreană
Foto: karadeniz-press.ro

Contingentele militare ale Rusiei, Moldovei şi Transnistriei, care fac parte din forţe de menţinere a păcii vor participa astăzi, 31 martie, la exerciții militare unde-și vor testa nivelul de cooperare şi disponibilitatea de a efectua sarcini comune, a declarat pentru RIA Novosti comandatul contingentului militar rus de menținere a păcii din regiunea transnistreana, colonelul, Anatoli Zverev.


"În cadrul exercițiilor practice, vom afla cât de organizat şi coerent pot acţiona cele trei părți, în îndeplinirea sarcinilor propuse," a spus Zverev.

Acesta a precizat că exercițiile practice vor avea loc în zona de menţinere a păcii, la punctele de control pe podul de peste Nistru, în zona localităților Gura Bâcului şi Bâcioc, în apropierea oraşului Bender.

"Autorităţile locale din zona unde vor avea loc exerciții au fost preîntâmpinați cu privire la desfășurarea exercițiilor practice", a mai spus colonelul.

Potrvit lui Zverev, pentru monitorizarea exercițiilor comune a forţelor de menţinere a păcii au fost invitați membrii Comisiei Unificate de Control, ataşații militari din Rusia şi Ucraina, precum şi reprezentanţii misiunii OSCE în Republica Moldova.

Sursa: UNIMEDIA referire la ria.ru


0 Comments: