Proiectul Twinning finalizat: aderarea la UE tot mai aproape

miercuri, 30 martie 2011

Proiectul Twinning finalizat: aderarea la UE tot mai aproape
Foto: Departamentul instituțiilor penitenciare

Rezultatele finale ale Proiectului Twinning ”Susţinerea reformării Instituţiilor Penitenciare şi a Reformei Penale în Republica Moldova” au fost prezentate, astăzi, în cadrul unei conferințe de presă. 


În cadrul evenimentului s-a făcut o totalizare a rezultatelor obţinute, fiind identificate și domeniile de interes major în care se solicită în continuare suportul UE: modificarea legislaţiei execuţional-penale, managementul penitenciar şi dezvoltarea sistemului de reintegrare socială a deţinuţilor. 

Potrivit lui Alexandru Tănase, ministrul Justiţiei, Proiectul Twinning a fost unul extrem de important pentru sistemul penitenciar din Moldova, care a permis conturarea unor noi perspective de reformare şi dezvoltare a acestuia în conformitate cu standardele europene.

Pe parcursul a 15 luni, în cadrul proiectului Twinning, 32 de experţi germani şi olandezi au condus 60 seminare şi ateliere de lucru la care au participat peste 500 de moldoveni, angajaţi ai sistemului penitenciar, ai Oficiului Probaţiune, judecători şi procurori. 

Proiectul a fost implementat cu suportul Uniunii Europene şi Fundaţiei Germane pentru Colaborare Juridică Internaţională (IRZ). Acesta a fost lansat în octombrie 2009 şi este unul din instrumentele principale ale Comisiei Europene de consolidare instituţională adresat ţărilor partenere, fiind considerat şi drept instrument de pre-aderare la UE. 

Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: